Çarşamba, 01 Şubat 2017 00:00

Bağışıklık Yetmezliği Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)

Bağışıklık sistemi bireyin doğumundan itibaren çevresine uyum sağlaması, hava koşullarına ve çevresindeki virüs ve bakterilere karşı vücudunu savunması için çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi bireylerin yaşam kalitesi için çok önemlidir. Bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler enfeksiyon hastalıklarına karşı savunmasız kalarak sık sık hasta olurlar. Bu durumda vücut sistemi normal işlevini sürdüremez ve bir çok hastalık tetiklenerek yaşam koşulları çok zor ve yorucu bir hal alır.

Bağışıklık yetmezliği olan bireylerde, büyümenin yavaş ve yetersiz olması, sinüzit ve kronik bronşit, ani kilo kaybı, hastalıkların geç iyileşmesi, lenf düğümlerinin şişmesi, yorgunluk, soğuk algınlığı, yaraların geç iyileşmesi, tekrarlanan enfeksiyonlar ve apse oluşumu gibi belirtiler görülmektedir. Bu belirtilerden bir veya birkaçı kendinizde görülüyorsa doktora başvurmanız faydalı olacaktır. Bağışıklık yetmezliği olan bireylerde, yüksek ateş, zayıf nabız, felç, bölgesel inme, nöbet geçirme, göğüs basıncı ve göğüs de acı, sıkışma hissetme, dudaklarda morarma, tırnak renginin maviye dönmesi, nefes darlığı, nefes alıp verme de zorluk ve acı çekme, şiddetli baş ağrısı ve kalp atışında hızlanma gibi komplikasyonlar meydana gelmektedir.

Bağışıklık sistemi yetersizliği vücudunuzdaki hücrelerin sayımı ve üreme kontrolleri yapılarak teşhis konur. Zayıf ve güçsüz kalarak yetersiz hale gelen bağışıklık sistemi ilk olarak uygun koşullar sağlanarak güçlendirme çalışmalarına başlanır. Bu süreçte beslenme alışkanlıklarınız da çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenerek gerekli takviyeleri aldığınızda vücudunuz kendisini daha kısa sürede toplayacaktır ve daha kısa sürede sağlığınıza kavuşmanız gerçekleşecektir. Kendini toparlamaya başlayan bağışıklık sistemi günlük yaşam kalitenizi arttıracak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

Okunma 3979 defa

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik