Perşembe, 09 Mart 2017 16:33

Yaz Yorgunluğu Nasıl Geçer?

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)

Yaz Yorgunluğu Nasıl Önlenir?

Yaz mevsimi dört mevsim arasında kendini ön plana çıkarmayı başaran mevsimdir. Tabi bu göreceli olarak bireyden bireye değişkenlik gösterebilir. Bazı insanlar kış, sonbahar gibi farklı farklı mevsimleri de sevebilirler. Kış mevsimi insanları çok düşündüren ve maddi manevi olarak yıpratan bir mevsim olduğu için Anadolu'da "kara kış" olarak da anılır. Bunun dışında yaz, sonbahar, ilkbahar ve kış mevsimleri ve mevsim geçişlerinde depresyon belirtileri ve diğer ruhsal hastalık belirtileri yoğun olarak görülebilir. Bundan sadece insan varlığı etkilenmez. Tüm canlı cansız maddeler ve doğa etkilenir. Organizmamızın çalışma şekli ve biyolojik saatimiz dahil aklınıza gelebilecek her türlü etki organizma üzerinde görülebilir.

Yaz mevsiminin hareketli olması nedeni ile insanlar oradan oraya giderken, koştururken eğlendiklerini zannederler. Aslında organizma sıcaktan etkilenmiş, su kaybetmiş ve yorulmaya başlamıştır. Bu durum yaz sonuna kadar böyle devam ettiği için yaz mevsiminden sonbahar mevsimine girişte yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Bunu yenmenin ilk temel kuralı moral ve motivasyondur. Aile içi ilişkiler, stres kaynağından uzak durma, spor yapma ve beslenme alışkanlığı, uyku düzeni gibi durumlar moral durumunuzu da etkiler.

Moral durumunuz ne kadar iyi ise kendinizi ruhsal yönden o kadar iyi hissedersiniz. Moral ve motivasyon kaybı söz konusu ise kendinizi elbette ki yorgun hissedersiniz. Bunu önlemek adına mevsim değişikliğini göz ardı etmeden günlük aktivitelerinize mümkün olduğu kadar devam edin. Sevdiğiniz ve ilginizi çeken işleri hobi haline getirin.

Müzik ruhun ve bedenin yorgunluğunu alıp götüren bir kategoridir. Bunların dışında sanatsal faaliyetlere ve toplu faaliyetlere katılmanız sürekli kendiniz ile ilgilenmenizi engelleyerek hem sosyalleşmenize hem de yorgunluğunuzun giderilmesine katkıda bulunur. Tüm bunlara rağmen yorgunluğunuz devam ediyor ise muhtemelen ruhsal ve depresyonel bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Bu durumda da mutlaka uzman bir hekime başvurmanız gerekir. Sağlıklı günler dileriz.

Okunma 3291 defa

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik