Cuma, 10 Şubat 2017 15:24

Kemik Kanseri Nedir ve Nedenleri Nelerdir?

Öğeyi Oyla
(2 oy)
Kemik Kanseri Kemik Kanseri

Kanser hücrelerin kontrolsüz bölünmesinden kaynaklı ve kötü huylu olarak büyümesi olarak bilinir. Bu hücreler sağlıklı hücreleri yayılarak o hücreleri de etkiler. Kemik kanserinin nedeni tam olarak bulunamamıştır. Radyasyona maruz kalmadan ya da genetik sorunlardan çıktığı söylenir genelde.

Bazı kemik kanseri türleri gençleri etkiler bazıları da erişkinleri etkiler. Kemik kanseri belirtileri kanserin boyutuna göre değişir. Kemik kanseri ilerlediyse belirtileri daha fazladır. Kanserli hücrelerin artışı ile kemiklerde ağrı olur. Kanserli hücreler arttıkça kemikler zayıflamaya başlar. Bu da zamanla kemiklerin güçsüz hale gelmesine neden olur.

Kemik kanserinin belirtileri genelde şu şekilde olur; kemiklerde ağrı hissi, giderek hızlı kilo kaybı, geceleri ani terlemeler, titreme, ateş bunların yanında aşırı halsizlik ve hemen yorulma meydana gelir. Kemik kanseri türleri; en sık bacak da kollarda ortaya çıkar. Birincil sarkomlar olarak adlandırılır.

En yaygın türleri; osteosarkom, kondrosarkom. Osteosarkom; bu genelde uyluk kemiği, kaval kemiği ya da dirsekten omuza kadar uzanan kemikte görülür. Kemik kanserinde en yaygın olanıdır. Ostesarkom ergenlerde gençlerde ve çocuklarda sıklıkla görülür. Belirtileri şu şekildedir; ağrı çok fazla olur, kemik de şişmeler oluşur, solunum zorluğu, bacak kemiklerinde biraz topallama.

kondrosarkom; en yaygın olan kemik kanserinden biridir. Bu kanser en çok kalça kemiğinde, göğüs kafesinde, kemik uçlarında görülür. Belirtileri tümör büyüdükçe sabit artan bir ağrı, kemik üzerinde kitle oluşması ve kemikte şişmeler olması, kemikte hareket zorluğu.

Kemik kanseri belirtileri zamanla gelişir. Dört evrede oluşur. 1. evre; Kanser kemikle sınırlı olur. 2.evre; tümörün, kanserin başladığı evredir. Evre 3) Etkilenen kemik üzerinde yüksek dereceli tümörler. 4.evre; kanser akciğer ve diğer organlara yayılmaya başlar.

Okunma 5883 defa

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik