Pazar, 12 Şubat 2017 20:02

Zatürre Hastalığı Nedir ve Tedavi Yöntemleri

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)

Zatürre akciğerlerle ilgili ciddi boyutlarda olan ve ölüm gibi ciddi sonuçlar doğuran bir hastalıktır. Daha kolay anlaşılması açısından zatürreyi tanımlarken "akciğer iltihaplanması" tanımlamasını da kullanabiliriz. Ciğerlerdeki iltihaplanmaya sebep olan etmenler şöyle sıralanabilmektedir: bakteriler, kirler, tozlar, parazitler... Bu hastalığın erken anlaşılması tedavi edilirken çok önemli olacak bir durumdur.

Bu yüzden belirtilerini iyi bilmek ve görüldüğünde hemen uzman görüşüne başvurmak gerekmektedir. Zatürrenin belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür: Sebepsiz yere iştahsızlık hali, boğazda sürekli balgam olması, göğüs bölgesinde yaşanan ağrılar, boğazda görülen ağrılar ve vücudun sırt bölgesinde yaşanan şiddetli ağrılar, susuzluk hissi, vücutta yüksek ateşlenme ve şiddetli öksürük görülmesi... Bu etmenlerin birkaçı birlikte görüldüğünde uzmanlardan yardım ve görüş almak hastalığın erken teşhis edilmesinde fayda sağlayacaktır. Maalesef ki zatürre bulaşıcı bir hastalıktır. Bu yüzden zatürreden korunmak amacıyla gerekli aşıların zamanında yapılması tavsiye edilmektedir. Yapılan aşı ile hastalıktan korunmak mümkündür. Hemen hemen her hastalıkta olduğu gibi kendimizi korumamızın mümkün olduğu bir hastalıktır ve bu nedenle gerekli önlemleri alarak vücudumuzun direncini sağlamalı ve hastalığın bize bulaşmasını ya da vücudumuzda oluşmasını önlemeliyiz.

Öncelikle zatürre olmanızdaki etkenin ne olduğu iyi teşhis edilmelidir ve sonrasında bu etkene yönelik tedavi sürecine başlanması gerekir. Doktorunuzun bu sebebi bulduktan sonra iyileşmenizdeki tedavi yöntemini belirlemesi ve sizin de bu tedavi yöntemine harfiyen uymanız önem arz etmektedir. Doktor ilaç tedavisini uygun görüyorsa verilen ilaçlar zamanında ve aksatılmadan kullanılmalıdır. Ayrıca yenilen yiyeceklere ve içilen içeceklere özen gösterilmesi gerekir. Sebze ve meyvelerin yıkanmasına özen gösterilmelidir. Çünkü mikropların vücuda girme ve yerleşmesindeki en kolay yol budur. Bu yüzden asla iyice yıkanmadan yenilmemelidir. Bol su ve sıvı madde tüketimine özen gösterilmelidir. Ayrıca bu süreçte dinlenmek önem taşımaktadır.

Bulunulan odanın havasının temiz olduğundan emin olmak gerekmektedir. Belli bir süreden sonra ve uygulanan tedavi yöntemlerine özenle uyulduktan sonra hastalıkta hala bir iyileşme görülmüyorsa mevcut durumun doktorunuza bildirilmesinde fayda vardır.

Okunma 4049 defa

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik